PODRŠKA

Orban napisao Trampu: "Vratite se i donesite nam mir predsjedniče"

Mađarski premijer jedan je od rijetkih čelnika u Europi koji je poželio pobjedu republikanskog kandidata na predsjedničkim izborima u novembru

Dijele mišljenje u brojnim aspektima. Platforma X

D. Dž.

9.3.2024

Američki predsjednik Džo Bajden (Joe Biden) kritizirao je sinoć republikanskog suparnika Donalda Trampa (Trumpa) zbog sastanka s Viktorom Orbanom, rekavši da mađarski premijer nastoji uspostaviti diktaturu. 

Viktor Orban objavio je da se sastao jučer sa svojim "dobrim prijateljem" Donaldom Trampom na Floridi. Mađarski premijer jedan je od rijetkih čelnika u Europi koji je poželio pobjedu republikanskog kandidata na predsjedničkim izborima u novembru protiv demokrata Bidena.

- Znate li s kim se danas sastaje u Mar-a-Lagu? - rekao je Džo Bajden pristalicama tokom predizbornog skupa. 

- S Orbanom iz Mađarske, koji je otvoreno rekao da ne misli da demokracija funkcionira i da želi diktaturu- -  dodao je trenutni predsjednik Sjedinjenih Američkih Država.

Orban je sinoć na Facebooku objavio svoju fotografiju s bivšim predsjednikom uz riječi: "Učinimo Ameriku ponovno velikom", što je Trumpov predizborni slogan. "Vratite se i donesite nam mir, predsjedniče", objavio je na X-u, bivšem Twitteru, uz fotografiju s Trampom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.