NESUGLASICE

Netanjahu žestoko odgovorio Bajdenu: Tvoje kritike su pogrešne i netačne

Netanjahu je odgovarao na Bajdenovu izjavu kojoj je rekao da premijer Izraela "nanosi više štete, nego koristi" kroz svoju politiku

Bajden i Netanjahu. AP

N. H.

10.3.2024

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu oglasio se o kritikama Džoa Bajdena (Joe Biden), predsjednika Sjedinjenih Američkih Država, naglasivši da su "pogrešne i netačne". 

Netanjahu je odgovarao na Bajdenovu izjavu kojoj je rekao da premijer Izraela "nanosi više štete, nego koristi" kroz svoju politiku.

- Ne znam tačno na šta je predsjednik mislio, ali ako je mislio da jurim lične političke ciljeve protiv želje većine Izraelaca i da to šteti interesima Izraela, griješi u oba slučaja - rekao je Netanjahu za Politiko. 

Dodao je da to nije njegova privatna politika, nego da to podržava velika većina Izraelaca. 

Premijer Izraela je rekao da je “posljednja stvar koju Izrael treba da uradi da odobri uspostavljanje Palestinske samouprave u Gazi”, kao i da Izraelci podržavaju njegovu poziciju da se ne formira palestinska država.

- Većina Izraelaca razumije da ukoliko to ne uradimo, ono što će se desiti je ponavljanje masakra od 7. oktobra, što bi bilo loše za Izrael, loše za Palestince, i loše za budući mir na Bliskom istoku - istakao je Netanjahu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.