POGRANIČNA PODRUČJA

Izraelska vojska bacala letke "upozorenja" na jugu Libana

Osim aviona, bespilotne letjelice izraelske vojske povrijedile su libanonski zračni prostor i bacile letke na stanovnike grada

Izraelska vojska. AP

Anadolija

11.3.2024

Avioni izraelske vojske bacali su "letke koji upozoravaju na Hezbolah" civilima koji žive u pograničnim područjima u južnom Libanu, prenosi Anadolija.

Osim aviona, bespilotne letjelice izraelske vojske povrijedile su libanonski zračni prostor i bacile letke na stanovnike grada Vazzani u pograničnoj regiji, objavila je libanonska službena agencija NNA.

Letak, upućen onima koji žive na jugu zemlje, uključivao je sljedeću izjavu: "Hezbolah dovodi vaše živote i živote vaših porodica u opasnost. Hezbolahovo oružje i članovi ulaze u vaša naseljena područja."

Izraelska vojska po drugi put od početka sukoba s pokretom Hezbolah u pograničnoj regiji u južnom Libanonu baca letke upozorenja libanskom narodu.

U sukobima između izraelske vojske i Hezbolaha od 8. oktobra 2023. poginulo je 239 pripadnika Hezbollaha, 49 libanonskih civila, 11 pokreta Amal, 12 pripadnika Hamasa, 12 pripadnika Islamskog džihada, šest izraelskih civila i 11 vojnika.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.