PLANIRAJU NASTAVITI

Partizani objavili novi snimak: Još smo u Rusiji, žestoko nas granatiraju

Obraćanje završavaju porukom: "Slava Ukrajini, herojima slava. Sloboda Rusiji."

Ruski partizani. X screenshot

D. H.

13.3.2024

Legija "Sloboda Rusiji" podijelila je snimku svojih boraca koji se, navodno, nalaze u selu Tetkino u Kurskoj oblasti. Borci na snimci tvrde kako se još nalaze u selu, uprkos tome što su izloženi žestokom granatiranju.

Naglašavaju kako planiraju nastaviti dalje. Obraćanje završavaju porukom: "Slava Ukrajini, herojima slava. Sloboda Rusiji." Podsjetimo, Legija "Sloboda Rusiji", Ruski dobrovoljački korpus i Sibirski bataljon saopćili su jučer kako su ušli u Belgorodsku i Kursku oblast.

Rusi: Ubili smo 234 vojnika

U jednom trenutku su objavili kako su zauzeli Tetkino. "Selo Tetkino u regiji Kursk potpuno je pod kontrolom ruskih oslobodilačkih snaga. Putinova vojska bježi iz sela, a iza sebe ostavlja tešku opremu", glasila je poruka na kanalu Legije za slobodu Rusije.

Ukrajina je izgubila 234 vojnika, sedam tenkova i tri borbena vozila Bradley tokom napada na rusku granicu u regijama Belgorod i Kursk, saopćilo je naknadno Ministarstvo odbrane Rusije. Napomenuli su kako "neprijatelji" nigdje nisu uspjeli prijeći granicu.

U Belgorodskoj oblasti više nema ukrajinskih oružanih snaga, napisao je sinoć guverner Vjačeslav Gladkov na svom Telegram kanalu. "Suočeni smo s ogromnom količinom neistina našeg neprijatelja. S tim u vezi, želim reći da nema neprijatelja na području Belgorodske oblasti", naveo je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.