VRAĆA SE U POLITIKU

Igor Radojičić prekinuo tri godine medijske šutnje o političkom angažmanu: Idem dalje

Ja dalje mogu ići samo kao nezavisan ili samostalan sa drugim ljudima koji su isto nezavisni, rekao je bivši gradonačelnik Banje Luke

Igor Radojičić. Facebook

E. Ć.

19.3.2024

Bivši gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić prekinuo je medijsku tišinu nakon tri godine. Poručio je da se vjerovatno vraća u politiku iako mu ona ne nedostaje.

- Idem dalje svojim putem. Ja dalje mogu ići samo kao nezavisan ili samostalan sa drugim ljudima koji su isto nezavisni i samostalno i van okvira bilo kojih političkih partija. 

Mijenjati stvari

Puno ljudi je na zboru prije dva dana u Verićima pitalo može li se ovo promijeniti. Možemo stajati sa strane i gledati, ili se zabavljati, ili biti zabrinuti, kako ko, a možemo možda pokušati mijenjati neke stvari - rekao je Radojičić za "Nezavisne".

Govoreći o radu u privatnom sektoru, gdje je sada angažovan, Radojičić kaže da politika vrlo malo razumije biznis te da imamo mlade i pametne ljude, ali da treba posložiti i postaviti prioritete.

- Biznis je direktno ili indirektno vezan za politiku, bilo tako što sklapa poslove sa politikom i javnim sektorom ili što se mora uklapati u neki okvir. Ovdje ne vidim nikakvu strategiju, ne vidim nikakvu viziju i ovo je najslabija SNSD-ova vlada i ne primijeti se energija - naveo je Radojičić.

Posebno i različito iskustvo

Govorio je o razlikama rada u politici i u privatnom sektoru.

- Svaki segment je posebno iskustvo i različito. Ovo je drugačiji i na neki način daleko mirniji posao nego politika. Politika je javno izložen posao, Vi, porodica, prijatelji, svi ste izloženi javnosti, biznis i neki drugi poslovi su druga dimenzija. 

Već dvije godine radim u privatnoj firmi u realnom sektoru, život je puno mirniji, sređeniji, više posvećen porodici nego ranije kada sam bio više tuđi nego svoj - istakao je on, između ostalog, u intervjuu za Nezavisne.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.