TERORISTIČKI NAPAD

Uznemirujuće / Isplivao snimak užasa u Moskvi: "Uđi i ubij ih bez milosti"

Na ruskoj televiziji prikazana je i animacija napada

Užasavajuće scene. Screenshot / Platforma X

N. H.

24.3.2024

Na jezivom snimku terorističkog napada u Moskvi koji je objavio ISIL jasno se vidi da osumnjičeni državljanin Tadžikstana izdaje naređenja ostalim članovima grupe.

Podsjećamo, ISIL je objavio jeziv snimak, koji je zabilježila kamera jednog od terorista, a na kojem se vidi kako nedužne ljude ubijaju iz vatrenog oružja iz neposredne blizine. 

Još jednom upozoravamo da je video snimak ovog napada uznemirujuć.

Na snimku, koji je sada objavljen u cijelosti na društvenim mrežama, vidi se Mirzoev, vođa grupe, kako prilazi i jednom od terorista naređuje da uđe u hodnik i ubije muškarce i žene koji su se sakrili iza vrata.

- Ubij ih bez milosti - čuje se na snimku koji je objavila novinska agencija Islamske države "Asaq".

Vođa terorista potom prilazi jednom od ranjenih, koji nepomično leži, a onda mu nožem više puta prolazi preko grla. Svuda okolo vide se tijela žrtava.

Na ruskoj televiziji prikazana je i animacija napada koji je počeo oko 19:50 sati kad su teroristi izletjeli iz automobila i upali u koncertnu salu kroz jedan od sporednih ulaza.

Ubijajući sve na putu, došli su do koncertne sale u 20:03 sati, gdje su nastavili krvavi pir i podmetnuli požar. Kamera je zabilježila da su se u automobil vratili u 20:13. sati nakon čega su pobjegli.

Sva četvorica napadača su uhapšeni i optuženi su za terorizam i prijeti im doživotni zatvor.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.