NJEMAČKA

Alekseja ubio prijatelj: Sumnjao da je bio u vezi sa njegovom ženom Marijom

Garik se oko 13.30 satima pojavio na vratima Aleksejevog stana i od njegove kćerke tražio da probudi oca

Aleksej s prijateljem. Facebook

S. S.

15.4.2024

Aleksej H. (45) živio je u njemačkom gradiću Fredenbek u Donjoj Saksoniji sa svoje troje djece i nije ni slutio da će ga, do tada najbolji prijatelj, tako hladnokrvno ubiti na pragu porodične kuće.

Kobnog 5. aprila desila se nezamisliva tragedija kada je Garik P. (41), porijeklom Ukrajinac, ubio svog dugogodišnjeg prijatelja pred očima 13-godišnje kćerke.

Garik se oko 13.30 satima pojavio na vratima Aleksejevog stana i od njegove kćerke tražio da probudi oca. Nakon što je muškarac sišao, Garik ga je ubo nožem.

Tupi prasak

Užasnom događaju svjedočila je djevojčica koja je policiji rekla da je čula tupi prasak i vidjela oca u lokvi krvi.

Otac je umro prije nego što su spasioci stigli na lice mjesta, a napadač, sa nožem u ruci, pokušao je da pobjegne, ali se predao 400 metara dalje.

Nezvanična informacija, prema pisanju njemačkog Bilda, jeste da je Garik P. sumnjao da ga žena Marija S. (36) varala sa jednim od njegovih bliskih prijatelja i da je zbog toga ubio Alekseja.

Zabrana prilaska

Njihov brak je bio pred razvodom nakon velikog broja svađa, a sve je kulminirao kada je 41-godišnji muškarac nekoliko puta udario suprugu, navodi policija.

Okružni sud u Štadeu je izrekao zabranu prilaska u skladu sa Zakonom o zaštiti od nasilja.

Garikov i Marijin sukob je dostigao vrhunac 22. marta, samo dvije sedmice prije nego što je ubio prijatelja, kada se zakucao svojim automobilom marke Golf u kuću supruge i proletio skroz do dnevne sobe.

Na svu sreću, Marija i njihovo dvoje djece su ostali nepovrijeđeni.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.