KOD BOLNICE NASER

Uznemirujuće fotografije / Masovna grobnica s 50 tijela Palestinaca pronađena u Kan Junisu

Tijela se nalaze u masovnim grobnicama i pod ruševinama, te da timovi civilne zaštite nastavljaju s potragom i izvlačenjem

Masovna grobnica - Avaz
Masovna grobnica - Avaz
Pronađena masovna grobnica - Avaz
Pronađena masovna grobnica - Avaz
Pronađena masovna grobnica - Avaz
+6
Anadolija

21.4.2024

Palestinska agencija za civilnu odbranu u Pojasu Gaze saopćila je kasno u subotu da su tijela 50 Palestinaca koje je ubila izraelska vojska izvučena iz masovne grobnice u južnoj provinciji Kan Junis, prenosi Anadolija.

- Danas su naši timovi u provinciji Kan Junis otkrili tijela 50 mučenika različitih starosnih grupa koje su okupacione snage prikupile i zajedno pokopale u bolnici Naser - navodi se u saopćenju.

Istaknuto je da se još tijela nalazi u masovnim grobnicama i pod ruševinama, te da timovi civilne zaštite nastavljaju s potragom i izvlačenjem.

Izraelska vojska objavila je povlačenje iz Kan Junisa 7. aprila nakon četiri mjeseca kopnene operacije s ciljem vraćanja izraelskih talaca koje drži palestinska grupa otpora Hamas, ali je napustila grad bez postizanja svojih ciljeva.

Izraelska operacija ostavila je velika razaranja na putevima, kućama i infrastrukturi.

Palestinci u Kan Junisu evakuisani su tokom kopnene operacije u područja u blizini Rafaha i centralnih područja u Deir al-Balahu, gdje su potražili sklonište u šatorima i centrima za raseljavanje kao što su škole i bolnice.

Broj ubijenih u napadima koje izraelska vojska izvodi na Pojas Gaze od 7. oktobra 2023. godine porastao je na 34.097, dok je 76.980 povrijeđeno. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.