OPTUŽNICA NA 13 STRANA

Državljanka BiH optužena u Salzburgu za pokušaj ubistva bivšeg partnera, pronađene poruke: "Kunem se, izbost ću ga"

Nakon što je optužena privedena, ona je priznala da se posvađala sa bivšim

Drama se dogodila u oktobru prošle godine. Platforma X

E. Ć.

8.5.2024

Javno tužilaštvo Salzburga je podiglo optužnicu protiv državljanke Bosne i Hercegovine (43) koja je pokušala da ubije bivšeg partnera, izbovši ga nožem.

Sve se dogodilo u oktobru prošle godine u stanu pored salzburške stanice. Državljanka BiH pojavit će se pred sudom 2. jula, a optužena je za pokušaj ubistva. Optužnica je objavljena danas, a do ovog krivičnog djela je došlo nakon svađe sa bivšim partnerom, prenose Nezavisne.

Zločin iz strasti

U optužnici, koja je napisana na 13 strana, navodi se da je riječ o ženi koja već ima šest ranijih osuđujućih presuda. Ona je sa žrtvom bila u turbulentnoj vezi posljednjih 15 godina. Žrtva je, nakon tri uboda, uspjela da pobjegne iz stana, a prvog prolaznika je zamolio da pozove policiju. U prvi mah, žrtva je rekla da ga je napao stranac, kojeg ne poznaje.

Međutim, detaljnom istragom inspektori su otkrili da je pozadina svega zločin iz strasti. Nakon što je optužena privedena, ona je priznala da se posvađala sa bivšim. Kasnije se ispostavilo da je cijeloj ovoj drami prisustvovala i prijateljica optužene.

Pronađene glasovne poruke

Pored svjedoka, inspektori su pronašli i glasovne poruke, koje razotkrivaju optuženu, a koje su nabijene nevjerovatnom mržnjom: ”Kunem se, izbost ću ga, ubit ću ga!” – sadržaj je jedne glasovne poruke koju je poslala nekoliko sedmica prije pokušaja ubistva. Sličnu poruku je poslala i dan nakon izbadanja.

Austrijski mediji prenose da, ukoliko optužena bude osuđena, čeka je do 20 godina kazne, a možda čak i doživotna robija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.