POTRAGA TRAJE

Otkriveno ko su troje mladih koji su se grlili u vodi, a onda ih je ona odnijela

U potragu za troje nestalih uključeni su ronioci, helikopteri, dronovi i karabinjeri

Cristian Molnar, Patrizia Cormos i Bianca Doroș. Screenshot

D. H.

1.6.2024

Potraga za troje mladih koje je jučer odnijela rijeka Natisone u Premariaccu još uvijek je u tijeku.

Prema talijanskom RAI-u, jedna od nestalih je dvadesetogodišnja stanovnica Campoformida, Patrizia Cormos, koja je ujutro prije odlaska na obalu Natisone polagala ispit na Akademiji likovnih umjetnosti Tiepolo u Udinama.

Druge su dvije osobe njezini prijatelji: Bianca Doroch, 23-godišnjakinja koja je prije nekoliko dana stigla iz Rumunjije u posjet roditeljima koji žive u Udinama, i njen dečko, 25-godišnji Cristian Casian Molnar, također rumunjskog podijekla, s prebivalištem u Austriji.

Jutros je pronađena torbica Patrizije Cormos, koja je pozvala pomoć, a u njoj se nalazio mobitel, još uvijek uključen. Također, emitirao je signal koji su spasioci od jučer identificirali. Prema pisanju talijanskih medija, torbica je odložena uz obalu rijeke, nekoliko stotina metara nizvodno, a moguće je i da ponovno izronila na površinu kad se spustila razine vode.

Zagrljeni čekali da ih voda odnose. Screenshot

Spasiocima potragu otežava to što je voda i dalje mutna.

Inače, troje nestalih boravili na malom otoku, a voda je počela brzo rasti zbog obilne kiše koja je padala posljednjih nekoliko sati.

Ronioci specijalizirani za pretragu rijeke Natisone za sada su bez uspjeha. Dobivaju i pomoć iz zraka, odnosno u potrazi im pomažu helikopteri i dronovi.

Iako potraga nije stala ni tijekom noći, zahvaljujući dnevnoj svjetlosti, potraga se nastavlja, i to svim raspoloživim sredstvima. Preleti helikoptera nastavljeni su u zoru, nakon što je potraga trajala cijelu noć, sa stručnim osobljem na tlu i bespilotnim letjelicama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.