POČINITELJ U BIJEGU

Horor u Njemačkoj: Pucao trudnoj supruzi u glavu pa se odvezao do frizerskog salona i ranio još troje ljudi

Dronovi su u zraku, pretražuju se obližnje šume

Pucnjava u Njemačkoj. Platforma X

D. R.

1.6.2024


Četiri osobe su danas ranjene u pucnjavi u Hagenu, u zapadnoj Njemačkoj, a osumnjičeni počinitelj je u bijegu, saopćila je policija.

Prema dostupnim informacijama, bjegunac je 34-godišnji Mehmet Ö. koji je trudnoj supruzi pucao u glavu. Doktori joj se bore za život, javlja Fenix Magazin.

Nakon što je pucao u njihovom zajedničkom stanu, počinitelj je otrčao na 7. sprat i u zaključana vrata stana ispalio do šest hitaca.

Muškarac je zatim sjeo u svoj Mercedes i odvezao se do dva kilometra udaljenog frizerskog salona. Tamo je hicima ranio još troje ljudi.

Rođak počinitelja rekao je za medije: “Bio sam šokiran kada sam čuo šta se dogodilo. A ne mogu ni objasniti zašto je to učinio. Koliko ja znam, nije imao nikakvih problema i zapravo je bio vrlo miran. On i supruga imaju četvero djece.”

Potraga za odbjeglim počiniteljem se nastavlja. Dronovi su u zraku, pretražuju se obližnje šume. Specijalne jedinice iz cijele Sjeverne Rajne-Vestfalije su na putu, uključujući policijske helikoptere i pse tragače.

Svjedok je rekao: “Vidio sam počinitelja kad je s torbom otišao do svog Mercedesa na parkiralištu Nettoa. Tada je ugledao policiju i utrčao u šumu koja graniči s parkiralištem. Dva policajca su mu vikala da stane, ali je on pobjegao u šumu.”

- Situacija je dinamična - rekao je glasnogovornik policije i zamolio stanovništvo da zasad izbjegava to područje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.