MINISTAR VANJSKIH POSLOVA

Lavrov: Francuski oficiri u Ukrajini legitimne mete ruskih snaga

Imam razloga da vjerujem, u vezi s tim, da postoje mnoge konkretne činjenice da francuski instruktori već rade u Ukrajini

Lavrov. Anadolija

Anadolija

4.6.2024

Francuski vojni instruktori koji rade u Ukrajini su "legitimne mete" za ruske oružane snage, izjavio je u utorak ministar vanjskih poslova Rusije Sergej Lavrov, prenosi Anadolija.

Komentarišući medijske navode u kojima se tvrdi da bi prva grupa francuskih oficira mogla stići u Ukrajinu ove sedmice, Lavrov je rekao da postoji mnogo činjenica koje potvrđuju da francuski vojnici već neko vrijeme rade u Ukrajini.

- Imam razloga da vjerujem, u vezi s tim, da postoje mnoge konkretne činjenice da francuski instruktori već rade u Ukrajini. Ko god da su, pripadnici francuskih oružanih snaga ili jednostavno plaćenici, predstavljaju apsolutno legitimnu metu za naše oružane snage - naglasio je Lavrov na konferenciji za novinare u gradu Oyo nakon sastanka s kolegom iz Republike Kongo Jean-Claudom Gakossom.

Lavrov se osvrnuo i na inicijativu predsjednika Konga Denisa Sassoua Nguessa o sazivanju "Libijske mirovne konferencije", obećavajući podršku Rusije u okupljanju zaraćenih strana.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.