BOMBARDOVALI KUĆU

Najmanje 17 civila ubijeno u izraelskim zračnim udarima u Pojasu Gaze

Izraelski ratni avioni napali su kuću porodice Harb u logoru Bureij, što je rezultiralo ubistvom četvero civila i višestrukim posljedicama

Pojas Gaze. AP

FENA

18.6.2024

Najmanje 17 civila ubijeno je, a ostali su ranjeni u utorak u izraelskim zračnim napadima na različite regije u Pojasu Gaze.

Lokalni izvori javili su da su ekipe hitne pomoći pronašle tijela osam osoba kao rezultat bomardiranja kuće koja pripada porodici al-Rai.

Hitna pomoć i ekipe civilne zaštite također su pronašle tijela pet ostalih nakon izraelskog zračnog napada na radnje koje pripadaju porodici al-Madhoun u izbjegličkom kampu Nuseirat u centralnom pojasu Gaze.

Izraelski ratni avioni napali su kuću porodice Harb u logoru Bureij, što je rezultiralo ubistvom četvero civila i višestrukim posljedicama.

Izraelske snage nastavile su s prodorom u nekoliko regija u gradu Rafahu, južno od pojasa Gaze, uz snažnu vatru i artiljerijsko granatiranje.

U međuvremenu, izraelski borbeni avioni izveli su niz napada na područje Mugrake i okolinu doline Gaze, sjeverno od kampa Nuseirat, i istočno područje grada Deir Al-Balah u centralnoj Gazi.

Ratni avioni također su izveli intenzivne zračne napade na poljoprivredno zemljište u blizini oblasti Al-Mufti, sjeverno od Nuseirata, i još jedan na četvrti Tal Al-Hawa i Al-Zaytoun u gradu Gazi.

Broj ubijenih civila u Pojasu Gaze od početka izraelske ofanzive 7. oktobra 2023. godine porastao je na 37.347. Porastao je i broj ranjenih, većinom žena i djece, na 85.372, prenosi palestinska zvanična novinska agencija WAFA.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.