PREDSJEDNIČKA DEBATA

Tramp izbjegavao odgovor na pitanje o prihvatanju rezultata predstojećih predsjedničkih izbora

Uvest će nas u Treći svjetski rat, nevjerovatno smo mu blizu i on je odgovoran, kazao je o Bajdenu

Tramp: Uporno spominjao Ukrajinu. AP

Dž. R.

prije 4 dana

Tokom debate trenutnog predsjednika Džo Bajdena (Joe Biden) i bivšeg predsjednika SAD Donalda Trampa (Trump) bilo je puno situacija u kojima su obojica skretanjem s teme pokušali izbjeći odgovore.

Treći svjetski rat

Jedno od pitanja koje je bilo nezgodno za Trampa jeste da li će poštovati rezultate izbora bez obzira na to ko pobjedi. Umjesto da odgovori on je ponovo pokrenuo temu o ratu u Ukrajini.

- Ja ne bih ni bio ovdje da on nije tako loš predsjednik. Uvest će nas u Treći svjetski rat, nevjerovatno smo mu blizu i on je odgovoran. Putin, Kim Džong Un, Si.. niko ga ne poštuje - oštro je komentirao Tramp.

- Niko na svijetu se ne bi mijenjao sa mnom zbog osjetljivosti posla koji obavljamo. Potreban nam je mir. Hoćete rat? Pustite Putina da zauzme Kijev, pa vidite šta će se desiti u Poljskoj - istaknuo je Bajden.

- Rusija je uzela zemlju od Bajdena, od Buša (Bush), ali ne od Trampa. Sad će da uzme sve od ovog čovjeka, taj rat nikada ne bi počeo da sam ja bio tu. Ukrajina ne dobija taj rat, nemaju vojnika, to je tužno, izgubili su te divne gradove zbog njega i glupih odluka - kazao je Tramp.

Kratki odgovor

Moderatori su podsjetili bivšeg predsjednika na pitanje i postavili ga po drugi put, nakon čega je Tramp kratko odgovorio.

- Ako budu fer i legalni, apsolutno - rekao je on.

Bajden je odgovorio da Tramp ipak samo kuka i kada je prošli put izgubio, išao je od suda do suda i nastavlja da širi laži o krađi izbora.

- Sumnjam da ćeš prihvatiti poraz, jer stalno kukaš – kazao je Bajden.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.