EKSKLUZIVNO

Vučić za "Avaz": Nije mi palo na pamet da šutnem stolicu i izađem napolje, imao sam čast da obavim odličan razgovor s Trampom

Trudio sam se da sve što smo mi predlagali bude u interesu ne samo Srbije već i svih drugih u regionu

Fahir Karalić / Avaz.ba
08.09.2020 16:49

Vučić: Ponašao sam se odgovorno

Foto: Arhiv

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić dao je ekskluzivni intervju „Dnevnom avazu“ nakon potpisanog sporazuma s premijerom Kosova Avdulahom Hotijem u Vašingtonu te sastanka u Briselu sa zvaničnicima EU.  

Vučić je za "Avaz" govorio o detaljima sporazuma iz Vašingtona, odjecima u regionu, posebno na BiH, napadima opozicije i reakcijama iz Rusije, zatim o dešavanjima u Crnoj Gori...

- Zamislite predsjednika bilo koje od naših malih zemalja iz regiona da dobije priliku da uđe u Ovalni ured, da razgovara bilateralno, sam s predsjednikom Sjedinjenih Američkih Država i da, kada mu stave stolicu, on kaže: "Izvinite, ne interesuje me ova stolica, sad ću lijepo da je šutnem, pa ću da izađem napolje i baš me briga za SAD, jer je meni mnogo važno za moju sujetu kakva će stolica da bude." Naravno da mi to na pamet nije palo. 

Ponašao sam se odgovorno, ponašao sam se pristojno i imao čast i priliku da obavim odličan razgovor s Donaldom Trampom (Trump). To bih ponovio uvijek, jer moja je obaveza da radim sve što mogu za moju zemlju, za Srbiju. A trudio sam se da sve što smo mi predlagali bude u interesu ne samo Srbije već i svih drugih u regionu - rekao je, između ostalog, Vučić. 

Kompletan intervju s Aleksandrom Vučićem pročitajte u sutrašnjem printanom izdanju „Dnevnog avaza“.

Komentari

NA VRH