NOVI OBJEKT U VOGOŠĆI

Otvara se ambulanta u naselju Rosulje

Otvaranjem ove ambulante bit će rasterećen i sam rad u centralnom objektu Doma zdravlja Vogošća

Otvaranje ambulante 11. juli. E. Muračević

Piše: Es. M. / Avaz.ba

22.6.2020

Ambulanta porodične medicine u vogošćanskom naselju Rosulje otvara se 11. jula, potvrdio je prim. dr. Almir Pašagić, direktor Doma zdravlja Vogošća

Radi se o projektu kojem je podršku dalo Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo, odnosno Vlada i Skupština Kantona Sarajevo, koji su osigurali 475.000 KM za nabavku adekvatnog prostora površine od oko 330 metara kvadratnih.

- Stanovništvo Rosulja, područja koje je u intenzivnoj izgradnji novih stambenih jedinica, ali i oni koji žive na Blagovcu i u Tihovićima, dobit će za svoje potrebe modernu ambulantu porodične medicine, kaže Pašagić.


Prostor Ambulante u naselju Rosulje. E. Muračević

Riječ je o dvoetažnom prostoru koji povezuje stepenište i lift čiji je prostor prilagođen ležećim pacijentima. U ambulanti će biti smješteni timovi porodične medicine, stomatološki tim, laboratorija, odjeljenje fizikalne medicine i rehabilitacije sa svim neophodnim prostorijama za rad.

Prostor je u potpunosti prilagođen i osobama sa invaliditetom. Otvaranjem ove ambulante bit će rasterećen i sam rad u centralnom objektu Doma zdravlja Vogošća.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.