PRIPREME U TOKU

Ambulanta u Rosuljama otvara vrata

Provođenje mjera vezanih za suzbijanje pandemije koronavirusa pomjerilo je aktivnosti vezane za stavljanje ovog prostora u funkciju - kaže Almir Pašagić

Almir Pašagić ispred Ambulante. E. Muračević

Piše: Es. M. / Avaz.ba

2.7.2020

Almir Pašagić, direktor Doma zdravlja u Vogošći, danas je sa svojim saradnicima vršio posljednju vizitu prostora buduće Ambulante porodične medicine u vogošćanskom naselju Rosulje.  

Radi se o projektu kojem je podršku dalo Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo, odnosno Vlada i Skupština Kantona Sarajevo, koji su osigurali 475.000 KM za nabavku adekvatnog prostora površine od oko 330 kvadratnih metara.

- Provođenje mjera vezanih za suzbijanje pandemije koronavirusa pomjerilo je aktivnosti vezane za stavljanje ovog prostora u funkciju - kaže Almir Pašagić.


Almir Pašagić. E. Muračević

Obavljene su sve pripremne radnje tako da će građani Rosulja, ali i oni koji žive na Blagovcu i u Tihovićima, konačno, dobiti modernu ambulantu porodične medicine.

U ovom dvoetažnom prostoru koji povezuje stepenište i lift, biti će smješteni timovi porodične medicine, stomatološki tim, laboratorija, odjeljenje fizikalne medicine i rehabilitacije sa svim neophodnim prostorijama za rad. Prostor je u potpunosti prilagođen i osobama sa invaliditetom.

Umjesto 11. jula, kako je ranije bilo najavljeno, Ambulanta će biti otvorena 10. jula ove godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.