ZBOG NEPLAĆENE KAZNE I PROMJENE U VRHU

Nema novčanih naknanda iz Zavoda za zapošljavanje

Edina Ljubuškić, v.d. direktorica Zavoda za zapošljavanje Kantona Sarajevo, izvinila se svim korisnicima zbog zastoja u isplaćivanju novčanih naknada

Avaz.ba

Zavod za zapošljavanje KS

Foto: Arhiv


Zbog promjene rukovodstva u Zavodu za zapošljavanje Kantona Sarajevo obustavljena je isplata naknada onima koji su ostali bez posla. Neki od njih zbog slučajnih grešaka nisu dobili nijednu isplatu već nekoliko mjeseci. 

Edina Ljubuškić, v.d. direktorica Zavoda za zapošljavanje Kantona Sarajevo, izvinila se svim korisnicima zbog zastoja u isplaćivanju novčanih naknada. Ranije su iz Zavoda rekli da će isplata ovih sredstava biti nastavljena čim u sudskom registru bude zavedena nova odgovorna osoba, odnosno Ljubuškić.

  • Zavod za zapošljavanje KS

    Zavod za zapošljavanje KS

    Foto: Arhiv


Ljubuškić je pojasnila da Služba za zapošljavanje KS ima neplaćenu prekršajnu kaznu od 10.000 KM i nadležni sud nema zakonsko uporište da izvrši promjenu ovlaštene osobe za zastupanje upravo zbog neplaćene kazne .

S druge strane, Ljubuškić je naglasila da su sve isplate za korisnike spremne i da će ta sredstva biti puštena čim riješe problem.

NA VRH

Podijeli članak na