KOLUMNE

Nesposobnjakovići

Komentar dana

Miralem AŠČIĆ

8.8.2014

 

Rijeke se izlijevaju iz korita, dramatična je situacija u svim mjestima u FBiH, brojna klizišta prijete građanima Topčić-Polja, Gračanice, Žepča... Apeli za pomoć stižu sa svih strana... Situacija je iz minute u minutu sve gora.

Sve je ovo već viđeno prije tri mjeseca u Federaciji BiH, ali nesposobna vlast SDP - SDA nije učinila ništa da svojim građanima pomogne u maju niti je učinila bilo šta da spriječi novi haos, iako je na računima imala desetine miliona maraka namijenjenih za pomoć poplavljenim područjima širom FBiH.

Samo u tri mjeseca Federalna vlada SDP - SDA pokazala se potpuno nesposobnom i bezidejnom u rješavanju novonastale situacije.

I ovaj put maske su pale. Premijer FBiH Nermin Nikšić (SDP) i komandant Štaba civilne zaštite FBiH Jerko Ivanković Lijanović (NSRzB) dokaz su te klasične nesposobnosti.

Vlada je, umjesto hitne sanacije već poplavama pogođenim mjestima iz maja, odlučila milione KM čuvati na svojim računima, ostavivši tako građane da se sami snalaze kako znaju i umiju.  

Sumnje na zloupotrebe doniranih sredstava tako su svakim danom sve veće. Opravdana je bojaznost da će milioni KM doniranog novca završiti na računima stranaka u vlasti.

O tome je jučer javno govorio i Jago Lasić, predsjednik Privredne komore FBiH.

Nikšić i njegova nesposobna svita, nakon što su izgubljeni životi, konačno će morati položiti račune. Ako ne sada, onda barem na predstojećim oktobarskim izborima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.