KOLUMNE

Sindrom Spahić

Komentar dana

Almir SOKOLOVIĆ

14.4.2015

Posljednjih dana nogometni zaljubljenici u Bosni i Hercegovini prije nego što krenu upaliti televizor da pogledaju najnovije sportske vijesti iz Evrope, prvo što urade jeste da popiju tablete za smirenje. 

Razlog je jednostavan - nema dana, a da se na vijestima ne objavi informacija da se neki naš nogometni reprezentativac potukao sa zaštitarima, posvađao s novinarima ili izvrijeđao sudije.

Sve je krenulo s Tinom Svenom Sušićem, koji je nakon meča na Poljudu dobacio nekoliko uvreda novinarima te ih nazvao "smećem".

Sušićeva glava nije se ni ohladila da bi se izvinio, a iz Njemačke je stigla vijest da se naš bivši kapiten Emir Spahić potukao sa zaštitarima nakon utakmice u Leverkuzenu. 

Sindrom Emira Spahića u nedjelju je u Splitu nastavio još jedan "zmaj", Avdija Vršajević, koji je za vrijeme utakmice protiv Istre sudiju nazvao "đubretom", prijeteći da će ga ubiti, psujući mu majku.  

Ovi potezi naših igrača za svaku su osudu, jer su se sva dešavanja dogodila u zemljama u kojima su naši igrači stranci, čime su u svijet poslali lošu sliku o BiH, bh. nogometu...

Šta možemo očekivati danas? Ko će sutra opaliti šamar sudiji ili treneru? 

Prije nego što se bilo šta dogodi, na potezu su Nogometni savez BiH, selektor Mehmed Baždarević... koji ovakve ispade trebaju na vrijeme zaustaviti da nam se ne bi dogodilo da pojedini igrači budu suspendirani na duži period, jer svaki igrač do kraja kvalifikacija za Euro itekako nam je važan. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.