MINUTA

Davor i Srebrenica na Dodikovom nišanu!

Naročito je fascinirao svoju muškobanjastu dvojnicu...

Piše: Bakir Hadžiomerović

27.9.2018

Da je pravne države, Milorad Dodik bi zbog šovinističkih egzibicija odavno čamio u prdekani. Divljak iz Laktaša svakodnevno truje javni prostor poganom jezičinom. Prekjuče je bio u Srebrenici. Gdje se opet morbidno iživljavao nad žrtvama genocida. Za govornicom je nagrađen urlanjem i aplauzom okupljene sv(in)jetine.

Naročito je fascinirao svoju muškobanjastu dvojnicu, premijerku Željku Cvijanović.

Dodikov „srebrenički festival mržnje“ ne usuđuju se osuditi opozicionari u Republici Srpskoj. Dvoličnjaci šute i mute, računajući valjda da se u ovo predizborno vrijeme nije oportuno svađati zbog tamo nekih pobijenih Bošnjaka.

Uostalom, na entitetskoj političkoj sceni borba se nikad nije ni vodila na civilizacijskim tekovinama, na priznavanju zločina, ljudskoj katarzi, na suživotu i nacionalnoj toleranciji, već se biralo između većeg i manjeg zla. Tako je vazda bilo, tako će, nažalost, i ostati!

Ipak, ohrabrujuće je da režimski polusvijet u zadnje vrijeme ne hrače samo po bošnjačkim svetinjama, već se najtransparentnije natovario na leđa vlastitih podanika srpske nacionalnosti demonstrirajući specifične razmjere okrutnosti.

Nakon što su nedužnog Davida Dragičevića poslali pod crnu zemlju, meta zlikovačkog režima postao je mladićev unesrećeni otac. Prozivajući ga frajerom i provokatorom, Dodik će istovariti salve odvratnih uvreda (koje ni mješanac Dragan Lukač s maslom ne bi pojeo) na čovjeka koji ga se, eto, ne plaši!

Davor Dragičević traži istinu o ubicama i naručiocima. Ništa više, al' ništa ni manje. S druge strane barikade, Dodik zna da je najteže igrati s protivnikom koji nema šta izgubiti. A Davor je upravo takav igrač!

Bljedunjava opozicija s tri bi prsta zloupotrijebila građansku pobunu na „Davidovom trgu“ kad bi skupila dovoljno hrabrosti za ozbiljnu marisanu. Ucijenjeni, kompromitirani, a poglavito zaglavljeni u bolesnoj mitologiji i „srbovanju“, čelnici „Saveza za pobjedu“ izvjesniji su gubitnici nego pobjednici.

Jer kalkulanti i kukavice nikad ne udaraju jačeg od sebe. Ni na „Davidovom trgu“, ni u Srebrenici... Takva im je borilačka vještina! 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.