LIČNOST DANA

Ermin Bičakčić: Junak i tragičar

Bh. reprezentativac postigao gol u velikoj utakmici, a zatim ga zadesila nesreća

Bičakčić: Povreda koljena. Agencije

Piše: N. D. / Avaz.ba

28.9.2020

U Njemačkoj se utakmice protiv Bajerna dočekuju kao nešto posebno, a jučer je to trebao biti poseban dan za Hofenhajm i našeg reprezentativca Ermina Bičakčića, koji igra za klub iz Sinshajma.

Sve je krenulo vrlo dobro. Hofenhajm je poveo, a strijelac je bio niko drugi neko Bosanac u dresu domaćih Bičakčić. Nastavili su domaći dobro, a onda se u 37. minuti desilo nešto što se može nazvati velikom nesrećom, za Bičakčića, Hofenhajm, ali i reprezentaciju BiH, koja će uskoro igrati utakmicu baraža Lige nacija.

Ermin Bičakčić je ostao ležati na travnjaku i nije mogao nastaviti igru, a konstatirano je da se radi o povredi koljena. Sada je najbitnije da se on što prije vrati na teren i da u narednim danima ljekarski nalazi pokažu da se ne radi o težoj povredi, bez obzira na to hoće li biti spreman za reprezentativni ogled.

Bičakčić je rođen u Zvorniku 24. januara 1990. godine. Nosio je dres Štutgarta i Hanovera prije nego što je stigao u Hofenhajm. Za reprezentaciju BiH odigrao je 35 utakmica i postigao tri gola

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.