LIČNOST DANA

Badr Hari: Ništa od povratka

Nakon teške povrede i 11 mjeseci čekanja, opet mu se desio peh

Badr Hari: Promovirao se u tragičara. Agencije

Piše: N. D.

20.10.2020

Nestašni dečko svjetskog ringa definitivno nema sreće. Nakon problema sa zakonom, dobio je priliku da se ponovo bori za pojas u ringu protiv prvaka u kiks-boksu Rika Verhuvena (Rico Verhoeven), a onda je prošlog decembra prilikom jednog udarca slomio nogu.

Nakon gotovo 11 mjeseci Badr Hari trebao se vratiti u ring da bi zaslužio novi meč za titulu, ali to se, barem u skorije vrijeme, neće desiti. Badr Hari pozitivan je na koronavirus i njegov meč zakazan za novembar, kao i cijeli Glory događaj, otkazan je, pa će morati čekati neku novu priliku da pokaže kako se potpuno opravio od teške povrede.

Čovjek koji je više puta bio onaj kojeg ništa ne može zaustaviti i koji ne gleda nikoga osim sebe, sada se promovirao u istinskog tragičara. Treći peh u nizu. Dva puta je gubio do Verhuvena zbog povrede u ringu, a sada ga je zaustavio koronavirus.

Badr Hari rođen je 8. decembra 1984. godine u Maroku. Iz sebe ima 122 profesionalne borbe u kik-boksu, od kojih je 106 puta pobijedio. Ima 15 poraza i jedan meč je poništen

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.