LIČNOST DANA

Zlatan Ibrahimović: Poput najboljeg vina

U samo tri odigrana susreta postigao pet golova za Milan

Ibrahimović: Ne treba ga potcjenjivati. Agencije

Piše: N. D.

28.10.2020

Poput najboljeg vina, što starije - to bolje. U 40. godini Zlatan Ibrahimović preživljava novu mladost. Protiv Rome je bio dvostruki strijelac i tako je stigao na pet golova u ovoj sezoni, a zanimljivo je da je odigrao samo tri utakmice, jer je bio zaražen koronavirusom.

To kako on igra u svojim godinama u pojedinim trenucima kosi se s mnogim predviđanjima i mišljenjima o onome koliko on može dati. Sada se stvari potpuno mijenjaju i pred njega se postavljaju novi domet i novo pitanje. Može li Zlatan postati najstariji najbolji strijelac Serije A u historiji? Neće biti lako, jer Italija je puna velikih igrača, ali Zlatana nikada ne treba potcjenjivati.

Vraćao se uvijek i nakon povreda, a uostalom kaže da se sjajno osjeća, pa ponovo u Italiji vlada dvostruka groznica. Navijači Milana su u ekstazi, a ostali se pribojavaju. Pravi Zlatan je stigao.

 Ibrahimović je rođen 3. oktobra 1981. godine u švedskom Malmeu. Igrao je za Malme, Ajaks, Juventus, Inter, Barcelonu, Milan, PSG, Mančester junjated i LA Galaksi prije nego što se ponovo  vratio među „Rosonere“. Za reprezentaciju Švedske odigrao je 116 utakmica i postigao 62 gola.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.