LIČNOST DANA

Margret Uber: Gest prijatelja

Njemačka ambasadorica bh. bolnicama uručuje prijeko potrebne respiratore

Uber: Potvrda solidarnosti. Arhiv

Piše: AL. B.

11.11.2020

U trenucima kada se i Njemačka bavi crnim statistikama i suočava s posljedicama pandemije, ambasadorica te zemlje u BiH Margret Uber (Uebber) uručila je dva respiratora Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar. Riječ je o donaciji vlade Njemačke, a uređaje su dobile i bolnice u Sarajevu, Banjoj Luci, Zenici, Tuzli i Novoj Biloj.

Činjenica da prijatelj kojem je kuća u plamenu pruža crijevo da sačuva i komšijin krov nad glavom nikoga ne ostavlja ravnodušnim. BiH i njeni građani su i do sada, a u krizama i katastrofama ponajbolje, znali ko im je prijatelj. Ovakav gest Njemačke i ambasadorice Uber samo je potvrda dugogodišnjeg prijateljstva, partnerstva i solidarnosti.

Margret Uber rođena je 11. januara 1959. godine. U bogatoj diplomatskoj karijeri radila je u ambasadama Njemačke od Otave do Bangkoka i Pekinga, u Uredu izaslanika visokog predstavnika pri Evropskoj komisiji u Skoplju, stalnoj misiji pri OSCE-u u Beču, a na dužnost ambasadora u BiH došla je iz Turkmenistana. Govori njemački, engleski, francuski i ruski jezik

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.