KOMENTAR DANA

Nema halala

Sazrelo je vrijeme da građani BiH saznaju ko ih je namagarčio za kineske respiratore

Edin Skokić. Avaz

Piše: Edin Skokić

24.11.2020

Svojevremeno je Fikret Hodžić, jedan od glavnih protagonista afere „Respiratori“, u svom javnom obraćanju naglasio kako halali svima i kako će svako odgovarati za ono šta je uradio.

Sudeći po najavama iz Tužilaštva BiH, sazrelo je vrijeme da građani BiH, u jeku pandemije koronavirusa, saznaju ko ih je namagarčio za kineske respiratore u vrijednosti od 10,5 miliona KM.

Predugo traje trakavica o kompletnoj aferi uprkos činjenici što postoji bezbroj tragova i indicija da su obavljene nečasne radnje i popis učesnika pandemijskih marifetluka. Na kraju ove afere vukovi ne bi trebali pojesti magarce ako pravosuđe naše države imalo drži do svog ugleda.

Mnogo puta građani su namagarčeni. Ovoga puta nema halala! Zbog svih građana BiH koji su u martu ove godine bili zatvoreni među četiri zida dok se pripremala, najblaže rečeno, sumnjiva nabavka kineskih respiratora preko zadruge koja u Sućesci proizvodi maline.

Nema halala zbog onih koji su u pandemiji koronavirusa izgubili živote, a možda bi bili spašeni da su nabavljeni adekvatniji respiratori ili da je suma od 10,5 miliona KM usmjerena za nabavku druge opreme i medicinskih pomagala.

Upravo se vraćamo na početak priče i obraćanje Fikreta Hodžića. Baš na ovom primjeru vidimo kako funkcionira bh. društvo i kakav smo to narod. Odnosno kakvi su odnarođeni beščasni pojedinci koji ne prezaju od malverzacija ni u vremenima kada je kompletna populacija u opasnosti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.