LIČNOST DANA

Stjepan Lončar: Lijepa najava

Svom klubu donio prvi ovosezonski bod u Ligi Evrope

Lončar: Sjajno pogodio. Arhiv

Piše: N. D.

5.12.2020

Nije bilo boljeg trenutka da se bude jedan od junaka tima. Rijeka ove sezone nema bodova u Ligi Evrope, a gostovanje u Španiji protiv Real Sosijedada nije bilo nimalo laka prilika da se dođe do pozitivnog rezultata. Bh. reprezentativac Stjepan Lončar ukazao se, postigao jako lijep gol i time pomogao Riječanima da San Sebastijan napuste neporaženi.

Itekako bitno, jer bodovi iz ovog takmičenja donose novac, ali „podebljavaju“ klupski i nacionalni koeficijent. Lončar je pokazao da je s pravom jedna od uzdanica hrvatskog kluba i da može mnogo toga kvalitetnog pružiti na travnjaku.

Posebno mnogi uzimaju u obzir da se još radi o mladom igraču koji tek treba doći u zrele igračke godine. Nadati se da će to potvrditi u budućnosti u dresu reprezentacije BiH, a ovaj gol bi mogao biti lijepa najava.

Stjepan Lončar rođen je 10. novembra 1996. godine u Mostaru. Nosio je dres premijeligaša Širokog Brijega, a onda je 2018. godine prešao u Rijeku. Igrao je za mlađe selekcije BiH, a za A tim ubilježio je osam nastupa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.