KOMENTAR DANA

Lideri kao primjer

Javno se vakcinisao i Džo Bajden, koji je to učinio da ''pokaže američkom narodu da je sigurno primiti vakcinu“

Novoizabrani predsjednik SAD primio vkacinu protiv korone. Agencije

Piše: Fuad Mustafić

23.12.2020

Ovih dana širom svijeta počela je distribucija najtraženijeg proizvoda, vakcine protiv koronavirusa. I dok su bogatije zemlje već osigurale za svoje građane prve doze vakcina, neke se tek pripremaju, a treće nemaju para.

Bilo kako bilo, čim se pojavila vakcina, brojni strani državnici i druge javne osobe uključili su se u javnu kampanju podrške vakcinaciji. Mnogi su najavili i da će se pred televizijskim kamerama vakcinisati, što su i učinili.

To su među prvima uradili još aktuelni američki potpredsjednik Majk Pens (Mike Pence) i dio odlazeće američke administracije.

Javno se vakcinisao i novoizabrani američki predsjednik Džo Bajden (Joe Biden), koji je to učinio da ''pokaže američkom narodu da je sigurno primiti vakcinu“.

Stranim državnicima ovih dana priključuju se i lideri regiona koji, također, žele biti primjer svojim građanima. Da nema nikakvu sumnju u korona vakcinu, trebala bi dokazati i engleska kraljica Elizabeta, koja inače gazi 10. deceniju.

Fuad Mustafić. Avaz

Zdravstvenim radnicima, koji snažno insistiraju da što više ljudi primi vakcinu, kako bi se konačno obuzdalo širenje virusa, zasigurno gode potezi lidera da se među prvima vakcinišu.

Stručnjaci sve vrijeme, otkako traje pandemija, govore da jedino vakcina može stati ukraj brzom širenju koronavirusa. 

Vakcina je sigurno spas i svjetlo na kraju tunela, a put prema tom svjetlu ovih dana pokazuju svi koji se javno vakcinišu i tako potiču druge da isto učine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.