KOMENTAR DANA

Dobri i loši momci

Možda taj Spahić nije sve golove spasio u karijeri, ali sada je zaustavio podvalu zvanu Petev

Emir Spahić. Arhiv

N. Demirović

6.1.2021

Konačno se možemo “pohvaliti” kako Nogometni savez BiH funkcionira na osnovama države nam Bosne i Hercegovine. Svelo se na nadmudrivanje tri nacionalne komponente u svrhu ličnih interesa, baš onako kako susrećemo na svakom koraku.

I tako je na scenu stupio “spasilac” Vico Zeljković, protiv najpočasnijeg u nas Elvedina Begića, čovjeka koji je sebi priskrbio zvanje kakvo ima samo Ivica Osim. Vico sa svojom “S” i, kako se to kaže, “H” komponentom, a kontra njih “neustrašivi borac” za “B” komponentu Begić.

Dobri i loši momci bh. fudbala, tako se trude obje strane predstaviti ono što se događa, a ustvari iza svega su lični interesi. Osim što su uglavnom svi koji odlučuju o našem fudbalu egocentrici, niko tu ne radi ništa bez valjanog razloga.

Za “S” komponentu nije bio problem dići ruku da Begić bude počasni predsjednik, a sada im je trebalo uzvratiti tako što će se ispoštovati menadžerski tal i postaviti “hudi” Ivajlo Petev (Ivaylo).

Nermin Demirović. Avaz

Negdje je zapelo, a u sve su ovog puta majstorski upetljani Zvjezdan Misimović, Emir Spahić i Sergej Barbarez. Istina, Miske je, izgleda, znao možda više od druge dvojice. Znao je da su razgovori s kandidatima puka formalnost, jer odluku samo treba aminovati, ali u svakom slučaju treba se odati priznanje ovima iz tri komponente – plan kako da zavaraju trag imao je smisla.

Možda je njihova greška bio jedino Spahić, taj koji ne sluša nikoga i nikada, nije samo mahnuo glavom i potpisao, a tada se sve zakotrljalo. Možda taj Spahić nije sve golove spasio u karijeri, ali sada je zaustavio podvalu zvanu Petev.

Lako bi Zeljković i Begić to sredili, sređeno je i ranije mnogo toga, Spahić je svojim potezima sve digao na noge, pa bar za sada Petev nije selektor. Naravno, ne treba otpisati magove iz NSBiH, samo se čeka ko će pokleknuti iz “B” komponente, pitanje je koliki ustupak mu se ponudi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.