KOMENTAR DANA

Ivajlo, hvala ti

Bugarin još nije preuzeo posao, a već smo zaboravili na sve brige oko reprezentacije

Ivajlo Petev. Agencije

Piše: Nermin Demirović

17.1.2021

Još ćemo mu na kraju pružiti crveni tepih, kada bude dolazio u Nogometni savez Bosne i Hercegovine. Taj bugarski trener Ivajlo Petev (Ivaylo), najvjerovatnije novi selektor izabranog fudbalskog tima naše zemlje, i prije nego što je preuzeo toliko željenu dužnost, riješio nas je mnogih briga.

Na stranu što želi biti selektor BiH, toliko da će i himnu propjevati, ali, ruku na srce, njegovo guranje na čelo reprezentacije poslužilo nam je da skoro zaboravimo sva moguća razočarenja koja su u posljednje vrijeme donosili naš fudbal i sve oko njega.

Petev je glavna tema, Bajevića i tim koji je predvodio gotovo niko ne spominje. Ni slova više kako je reprezentacija pala na niske grane, jer bira se selektor - bira se Petev. Majstori zamajavanja u Nogometnom savezu BiH još jednom su uspjeli neke teme potisnuti u stranu. Irci su davna prošlost, katastrofalna situacija u reprezentaciji i igre koje nikoga nisu mogle zadovoljiti više nisu bitne. Doći će Petev - „rođeni pobjednik“. Samo o tome danas trebamo razmišljati, jer kao Petev ima rješenje za sve naše probleme.

Nermin Demirović. Avaz

Naravno, priča o Petevu i već prežaljenom Sergeju Barbarezu, kojeg su očigledno iskoristili kao demonstraciju navodne demokratije, u sjenu baca i druge teme.

Ivica Osim, tako brutalno sklonjena legenda iz svih mogućnosti da nešto kaže u Savezu, više nije tema. Baš kao ni Statut koji je skrojen po političko-etničkim principima. Počasni predsjednik nema nikakvu moć, reklo bi se po onome što su skrojili Osimu, ali nisu svi počasni predsjednici baš isti. Onaj drugi ima moć, prozivaju ga i oni koji su glasali da dobije titulu, iz druga dva etniciteta, ali koga sada zanima što je neki Begić jači od Osima.

Petev je ključan i očigledno vrlo bitan. Toliko bitan da se prijeti i funkcijama. Ustvari nikada većeg marginalca, a da je više pažnje dobio. Šta će sutra napraviti s ovom našom reprezentacijom, izgleda nije ni bitno, važna je pobjeda, a Ivajlo će biti nečija pobjeda bez sumnje.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.