LIČNOST DANA

Vedran Bosnić: Trener za velike domete

"Zmajevi" prvi put u historiji pobijedili Grčku, nakon 11 poraza

G. Š.
  • Bosnić: Odlično pripremio naš oslabljeni tim

    Bosnić: Odlično pripremio naš oslabljeni tim

    Foto: Arhiv


Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine jučer je, pod čvrstom rukom selektora Vedrana Bosnića, deklasirala Grčku (84:69) u 5. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Obje selekcije su ranije izborile plasman na Eurobasket, ali treba istaknuti da je to bila prva pobjeda naših najboljih košarkaša protiv Grka, koji su nas do sada nadigrali 11 puta.

No, selektor Bosnić jučer je odlično pripremio naš oslabljeni tim, kao što je to bila i reprezentacija Grčke, te tako „Zmajevima“ trasirao put do prvog mjesta na tabeli naše kvalifikacione grupe.

U svakom trenutku utakmice naš tim je bio odlično vođen. I kad su vodili i kad se prednost topila i kad je Emir Sulejmanović, s 23 koša, zaslužio biti ličnost dana i društva - jasno je bio vidljiv Bosnićev potpis.

Vedran Bosnić je rođen 4. juna 1976. u Sarajevu. Nakon završetka igračke karijere, počeo je trenersku. S velikim uspjehom radio je u Švedskoj, gdje je, također, bio selektor. Dvije godine je radio u švicarskim Ženeva lajonsima, dok od prošle sezone vodi belgijski Mons. Uporedo obavlja i dužnost selektora reprezentacije BiH.

Više o temi Vedran Bosnić

KVALIFIKACIJE ZA EP
Bosnić: Napravili smo nevjerovatan posao
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na