LIČNOST DANA

Mislav Oršić: Igrač sedmice

S tri gola srušio slavni Totenhem

Oršić: Osigurao Dinamu plasman u četvrtfinale. Agencije

G. Šumar

20.3.2021

Senzacionalni ofanzivac zagrebačkog Dinama Mislav Oršić, koji je u revanš utakmici osmine finala Evropske lige protiv Totenhema postigao tri gola i tako osigurao “Modrima” plasman u četvrtfinale, proglašen je za igrača sedmice tog takmičenja.

Za UEFA-ino priznanje "Player of the Week" bio je nominiran u užem izboru, zajedno s napadačem Dinamovog suparnika u četvrtfinalu Viljareala Đerardom Morenom (Gerard), špicem Rome Borhom Majoralom (Borja Mayoral) te krilom Ajaksa Davidom Neresom.

Ne pamti se kad je Zagreb slavio Dinamovu pobjedu kao što je to činio u četvrtak navečer, a u zraku, na rukama navijača, završio je apsolutni heroj maksimirske večeri.

Mislav Oršić rođen je 29. decembra 1992. godine u Zagrebu. Omladinski staž sakupljao je u NK Kustošija i NK Inter Zaprešić, gdje je i počeo seniorsku karijeru. Kasnije, 10. septembra 2013., lopta ga je odvela prvo u italijansku Speciju, a potom i Rijeku, Celje, korejski Džeonam, kineski Čangčun, korejski Ulsan, odakle je 1. jula 2018. za milion eura transferiran u Dinamo. Za „A“ reprezentaciju Hrvatske odigrao je pet utakmica te još 18 za mladu i omladinske selekcije.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.