LIČNOST DANA

Miroslav Stevanović: Gol za remi

Pogodak vrijedan jednog boda postigao šest minuta prije kraja utakmice u Helsinkiju

Stevanović: U 14 utakmica za „A“ tim bio strijelac dva gola. Avaz

Piše: G. Š.

26.3.2021

Naš fudbalski reprezentativac iz švicarskog Serveta Miroslav Stevanović je u Helsinkiju, na startu kvalifikacija za Mundijal 2022., postigao gol za remi (2:2). Pogodak vrijedan jednog boda zabio je šest minuta prije kraja utakmice, a tokom cijelog duela bio je pravo osvježenje za naš državni tim.

Također, prema specijaliziranom statističkom portalu Sofascore, koji prati konkretan učinak igrača - od dodavanja, duela, do golova, Zvorničanin je dobio ocjenu 7,3 (samo je Edin Džeko dobio bolju ocjenu - 7,4).

Miroslav Stevanović rođen je 29. jula 1990. u Zvorniku, gdje je i napravio prve fudbalske korake i učio fudbalsku abecedu. Kasnije ga je lopta odvela prvo u Vojvodinu Novi Sad - 1. juli 2008. godine, a potom i FK Palić, banjalučki Borac, špansku Sevilju, Elče i Alaves, mađarski Đer, grčki Ergotelis, sarajevski Željezničar, a od 24. jula 2017. godine je član Serveta.

Za našu „A“ reprezentaciju odigrao je 14 utakmica i postigao dva gola te još 27 za omladinske i U-21 selekciju u kojima je bio strijelac osam pogodaka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.