KOMENTAR DANA

Građani su izdani

Doživjeli smo poraz ili, bolje reći, politika je doživjela poraz kakav nije zabilježen u novijoj historiji BiH

Covid odjeli prepuni. Avaz

Piše: Erdin Halimić

27.3.2021

Građani Bosne i Hercegovine, tačnije većina njih, naljutili su se kada je, prije nekoliko sedmica, objavljeno da je „Sarajevo palo“. Kazala je to jedna zdravstvena radnica koja, očito, više nije mogla podnijeti pritisak zbog broja pacijenata zaraženih koronavirusom koji pristižu svakodnevno.

Herojski grad Sarajevo, koji je odbranjen u ratu, jeste pred kolapsom, ali nije pao.

Oči Sarajeva bile su uprte u zgradu Skupštine BiH, koja je bila simbol državnosti u ratu. Međutim, pomoć od državnih vlasti nije stigla. Stigla je izdaja. Izdaja Bošnjaka, Hrvata, Srba i ostalih, jer svi smo ostavljeni bez vakcina, na nemilost koronavirusa, koji ne pita za ime, vjeru ili naciju.

Pred kolapsom je i Goražde, gdje pacijenti leže po hodnicima, slično je i u kao čelik jakoj Zenici, Mostaru... Pred kolapsom je cijela država - svi njeni entiteti, distrikti, kantoni, općine i mjesne zajednice.

A zašto? Odgovor je jednostavan - zbog nesposobnih vlasti koje su građani izabrali da ih predstavljaju. Priznali mi to ili ne, doživjeli smo poraz ili, bolje reći, politika je doživjela poraz kakav nije zabilježen u novijoj historiji nezavisne i jedinstvene BiH.

Građani su prepušteni sami sebi, niko iz vlasti ne želi preuzeti odgovornost i pokazati pravo liderstvo i odgovornost. Ako je neko dosad sumnjao u njihovu nesposobnost, sada bi svima sve trebalo biti jasno.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.