KOMENTAR DANA

Građani su izdani

Doživjeli smo poraz ili, bolje reći, politika je doživjela poraz kakav nije zabilježen u novijoj historiji BiH

Erdin Halimic
Piše: Erdin Halimic

Covid odjeli prepuni

Foto: Avaz


Građani Bosne i Hercegovine, tačnije većina njih, naljutili su se kada je, prije nekoliko sedmica, objavljeno da je „Sarajevo palo“. Kazala je to jedna zdravstvena radnica koja, očito, više nije mogla podnijeti pritisak zbog broja pacijenata zaraženih koronavirusom koji pristižu svakodnevno.

Herojski grad Sarajevo, koji je odbranjen u ratu, jeste pred kolapsom, ali nije pao.

Oči Sarajeva bile su uprte u zgradu Skupštine BiH, koja je bila simbol državnosti u ratu. Međutim, pomoć od državnih vlasti nije stigla. Stigla je izdaja. Izdaja Bošnjaka, Hrvata, Srba i ostalih, jer svi smo ostavljeni bez vakcina, na nemilost koronavirusa, koji ne pita za ime, vjeru ili naciju.

Pred kolapsom je i Goražde, gdje pacijenti leže po hodnicima, slično je i u kao čelik jakoj Zenici, Mostaru... Pred kolapsom je cijela država - svi njeni entiteti, distrikti, kantoni, općine i mjesne zajednice.

A zašto? Odgovor je jednostavan - zbog nesposobnih vlasti koje su građani izabrali da ih predstavljaju. Priznali mi to ili ne, doživjeli smo poraz ili, bolje reći, politika je doživjela poraz kakav nije zabilježen u novijoj historiji nezavisne i jedinstvene BiH.

Građani su prepušteni sami sebi, niko iz vlasti ne želi preuzeti odgovornost i pokazati pravo liderstvo i odgovornost. Ako je neko dosad sumnjao u njihovu nesposobnost, sada bi svima sve trebalo biti jasno.  

Više o temi Komentar dana

KOMENTAR DANA
Glas heroina
KOMENTAR DANA
Neiživljena djeca
NA VRH

Podijeli članak na