KOMENTAR DANA

Novinarski div i politički patuljak

Ko će iz ove bitke na kraju izaći kao historijski pobjednik, već sada je kristalno jasno

Danijal Hadzovic
Piše: Danijal Hadžović

27.5.2021

Senad Hadžifejzović i Bakir Izetbegović. Agencije

Na pitanje novinara Face TV-a zašto ne želi doći u emisiju Senada Hadžifejzovića, Bakir Izetbegović je kao razlog naveo to što je Hadžifejzović navodno snishodljiv prema srpskim i srbijanskim gostima, a oštar prema bošnjačkim.

Botovi su shvatili poruku - Senad Hadžifejzović postao je „srpski čovek“ i meta bjesomučnog linča. Montiraju mu šajkače i kokarde na glavi, optužuju ga da je saradnik KOS-a, čak i da je u ratu sarađivao s agresorom, a u erupciji krvožednog botovskog divljaštva nisu se libili omalovažavati ni njegove ratne dnevnike.

No, jednog dana, kada se bude podvlačila crta, rezultat će biti jasan - Senad Hadžifejzović u historiju će ući kao jedan od najutjecajnijih novinara svoga doba.

Iza njega, u konačnici, ostaju hiljade i hiljade sati dnevnika, hiljade intervjua s najvećim bh., regionalnim i svjetskim liderima te veliko historijsko svjedočanstvo o jednom vremenu na ovom prostoru i njegovim ključnim protagonistima.

I ostaju, svakako, ratni dnevnici, koji su bili moralni glas odbrane BiH i jasno načinili civilizacijsku razliku između napadnute zemlje i genocidnog divljaštva koje ju je napadalo.

No, i njegov angažman u zlovremenu pandemije koronavirusa je, također, antologijski: kroz kriminalnu aferu “Respiratori” raskrinkao je svu bijedu mnogobrojnih izetbegovića, novalića, solaka i ogolio njihov kriminal, beskrupuloznost, nesposobnost i nedostatak elementarnog morala.

A šta će iza Bakira ostati? Ostat će historijski zapis o, vjerovatno, najgorem bošnjačkom lideru u historiji; babinom sinu koji je, udovoljavajući hirovima svoje ambiciozne i dominantne supruge, razorio i stranku i državu; koji je devastirao državne institucije stavljajući ih u funkciju svojih ličnih i porodičnih interesa i koji je državi BiH priređivao diplomatsku bruku podnoseći lažni pokušaj revizije presude za genocid protiv Srbije; koji je izvrgavao ruglu zakone ove države kako bi svoje kućne kadrove držao na najodgovornijim funkcijama; koji je raskinuo veze sa svim našim prijateljima na Zapadu i međunarodno izolirao ovu zemlju i koji je pod svojim vodstvom položaj Bošnjaka i Bosne i Hercegovine doveo na najniži nivo u posljednjih 30 godina.

Ko će iz te bitke na kraju izaći kao historijski pobjednik, već sada je kristalno jasno. Svjestan je toga i onaj koji ne smije da izađe na megdan Hadžifejzoviću.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.