LIČNOST DANA

Lebron Džejms: Već 18 godina ima MVP glas

Od početka svoje karijere dobiva barem po jedan glas

G. Š.

Džejms: Ove sezone zaustavljen u prvoj rundi plej-ofa

Foto: Agencije


Srbijanski košarkaš Nikola Jokić i zvanično je proglašen najkorisnijim igračem u NBA ligi za sezonu 2020./2021., što je glavna vijest kod svih ljubitelja košarke. No, Lebron Džejms (LeBron James) dobio je jedan glas za 5. mjesto u trci za MVP-a.

Zanimljivo je da Džejms od početka svoje karijere, već 18 godina, dobiva barem po jedan glas za bilo koje mjesto u trci za nagradu najkorisnijeg košarkaša sezone, što je nevjerovatan skor. Na kraju su mnogi u ukupnom zbiru završili ispred košarkaša Lejkersa, koji je sa svojim timom ove sezone zaustavljen u prvoj rundi plej-ofa.

Lebron Džejms rođen je 30. decembra 1984. godine Akronu, Ohajo. Smatra se jednim od najboljih košarkaša svih vremena, a često ga porede i s Majklom Džordanom (Michael Jordan). Igrajući za Klivlend Kavalirse, Majami Hit i LA Lejkerse, postao je jedini igrač koji je u historiji NBA lige osvojio titule s tri različita tima, kao i nagradu za najkorisnijeg igrača NBA finala.

Igrao je u deset finala lige, od čega osam zaredom, s Majamijem i Klivlendom, od 2011. do 2018. godine, a osvojio je četiri. Također, četiri puta dobio je nagradu za najkorisnijeg igrača lige.

Više o temi Ličnost dana

LIČNOST DANA
Edo Hubjer: Vrijedna lekcija
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na