LIČNOST DANA

Šemsudin Hasić: Vojnik "Rođenih"

Hercegovački poduzetnik i školovani oficir ostaje na čelu kluba

Hasić: Predsjedničku fotelju zadužio 2016. godine. Avaz

Piše: E. Ć.

19.8.2021

Šemsudin Hasić ostaje predsjednik FK Velež iako je nakon utakmice 5. kola Premijer lige BiH odlučio podnijeti ostavku. Međutim, Upravni odbor nije prihvatio tu odluku i Hasić će, zajedno sa saradnicima, nastaviti uspješnu crvenu priču.

Iako ne pomišlja preuzeti zasluge za učinjeno, skromni Hasić je jedan od nepokolebljivih vojnika „Rođenih“. Na početku njegovog mandata Velež je proživljavao, bolje rečeno, preživljavao u nižem rangu. Visio je na litici ponora, ali je još jednom pokazao inat i izdigao se iznad svih nevolja.

Pet godina kasnije Velež je jedan od najjačih premijerligaša koji je ove sezone na evropskoj sceni branio čast bh. fudbala. Hasić i Upravni odbor rade izvrstan posao. I neće na tome stati, a na kraju sezone za stogodišnjicu kluba žele donijeti naslov prvaka na stadion „Rođeni“, Veležovu arenu koja je, nakon brojnih radova, poprimila izgled pravog evropskog stadiona.

Šemsudin Hasić rođen je 1960. godine u Domanovićima kod Čapljine. Ovaj hercegovački poduzetnik je školovani oficir. Nakon što je u Mostaru završio vojnu gimnaziju, u nastavku se školovao za vojnog pilota. Predsjedničku fotelju Veleža „zadužio“ je 28. jula 2016. godine, a otad su za „Rođene“ krenuli bolji dani.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.