LIČNOST DANA

Pedro Rodrigez: Šokirao Rimljane

Prvi fudbaler koji je nakon 49 godina zamijenio dres velikih rivala

Pedro: Treći igrač u historiji. Avaz

Piše: E. Ć.

20.8.2021

Španski fudbaler Pedro Rodrigez (Rodriguez) napravio je nesvakidašnji transfer. On je napustio Romu i potpisao za ljutog gradskog rivala Lacio. Bivši as Barcelone i Čelzija tako je postao prvi igrač nakon punih 49 godina i tek treći u historiji koji se odlučio zamijeniti dres rimskih rivala.

Na identičan potez prvi se odlučio Atilio Feraris (Attilio Ferraris) davne 1934., a posljednji put je to učinio Serhio Petreli (Sergio Petrelli) 1972. godine. Pedro je s Laciom potpisao dvogodišnji ugovor, a već je odabrao da će nositi dres s brojem 9.

Inače, u historiji je samo jedan fudbaler napravio transfer u suprotnom pravcu, i to 1958. godine, kada je Arne Selmoson (Selmosson) Lacio zamijenio Romom.

Pedro Rodrigez rođen je 28. jula 1987. godine u Santa Kruzu na Tenerifima. Prošao je Barceloninu famoznu školu fudbala „La Masiju“, a onda je 2008. debitirao za prvi tim „Blaugrane“.

Sedam godina je nosio dres katalonskog giganta s kojim je osvojio sve što je mogao osvojiti, a onda je 2015. otišao u Čelzi. U Londonu se zadržao pet godina, a potom stigao u Rim.

Sa Španijom je osvojio Svjetsko i Evropsko prvenstvo.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.