LIČNOST DANA

Miroslav Stevanović: "Zmaj" rigao vatru

Postigao gol i zabilježio dvije asistencije

Stevanović: Član Servetea od 2017. godine. Agencije

Piše: E. Ć.

24.8.2021

Miroslav Stevanović bio je noćna mora fudbalera Lucerna u susretu 4. kola švicarskog prvenstva. Servete je upisalo sigurnu pobjedu od 4:1, a bh. reprezentativac je postigao jedan gol i zabilježio dvije asistencije.

Krilni fudbaler igra u odličnoj formi i suvereno vlada desnom stranom, po kojoj pravi velike probleme svim protivnicima širom Švicarske. Stevanović je bio strpljiv, čekao je pravu priliku i pravu sredinu za oporavak karijere koja se na trenutak vinula u zvijezde, a onda doživjela strmoglav pad.

Nakon odlaska u Sevilju i ostvarenja sna proživljavao je teške dane. Vratio se u Premijer ligu BiH, a onda je uslijedio odlazak u Servete, gdje pruža partije nalik onima koje su mu svojevremeno donijele transfer u Španiju.

Miroslav Stevanović rođen je 29. jula 1990. godine u Zvorniku. U zvorničkoj Drini je i započeo svoju karijeru, a onda je otišao u Vojvodinu. Igrao je kratko i za Borac, a onda ga je Vojvodina lansirala u Sevilju. Tamo se nije uspio izboriti za pravu priliku, a onda ga je put doveo u Željezničar.

Na Grbavici je spasio karijeru, a onda otišao u Servete. Za „A“ reprezentaciju odigrao je 15 utakmica i postigao dva pogotka.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.