LIČNOST DANA

Miralem Šabić: Heroju treba pomoć

Obolio je od teške bolesti, za liječenje mu je potrebno 45.000 KM

Šabić: Spasio stotine života. AVAZ

Piše: S. Š.

13.9.2021

Miralem Mika Šabić iz Konjica je tokom prvog vala pandemije koronavirusa besplatno prevozio boce zraka iz Sarajeva do Konjica. Ovim nesebičnim činom spasio je na stotine života svojih sugrađana. Sada, kada je obolio od teške bolesti, potrebna mu je pomoć.

Za njegov boravak, terapiju te cjelokupno liječenje u Turskoj potrebno mu je više od 45.000 KM. Beskrajno zahvalni svom Miki, Konjičani koji su, zahvaljujući njegovoj dobroti i plemenitosti, preživjeli najteže dane sada su pokrenuli apel i otvorili žiroračun putem kojeg se može uplatiti novac.

Naime, Mika Šabić ima probleme u komuniciranju i orijentiranju. Već je bio na kratkom liječenju u Mostaru, nakon kojeg se osjeća bolje. Ipak, vjeruje da će nakon tretmana u Turskoj, uz Božiju pomoć, u potpunosti ozdraviti.

Kako je navikao da uvijek pomaže drugima, Miralem Mika Šabić iznenađen je pomoći i riječima podrške koje je do sada dobio. Od svega, najteže mu pada to što ne može da radi i što ne može sam sebi da stvori. Navikao je da je on taj koji se uvijek nađe za druge kada im je to najpotrebnije.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.