LIČNOST DANA

Kristijano Ronaldo: Čovjek zvani rekord

Prestigao Kasiljasa prema broju nastupa u Ligi prvaka

Ronaldo: Odigrao 178. meč. Agencije

Piše: A. V.

1.10.2021

Osim što je svojim golom za pobjedu u 95. minuti postao junak Mančester junajteda, portugalski fudbalski majstor Kristijano Ronaldo (Cristiano) postavio je i novi rekord.

Zaigravši u spomenutom susretu Lige prvaka protiv Viljareala (2:1), Ronaldo je upisao 178. nastup u ovom elitnom klupskom takmičenju i postao njegov rekorder.

Do te utakmice Ronaldo je rekord dijelio s legendarnim španskim golmanom Ikerom Kasiljasom (Casillas).

Sjajni Portugalac vodi i na listi najboljih strijelaca Lige prvaka sa 136 golova. Ronaldo je i rekorder LP prema broju asistencija (42), zatim najviše golova u jednoj sezoni (17)...

Kristijano Ronaldo rođen je 5. februara 1985. godine u Madeiri. Karijeru je počeo u Sportingu iz Lisabona, odakle je 2003. prešao u Mančester junajted. S „Crvenim đavolima“ je tri puta bio prvak Engleske, a osvojio je i Ligu prvaka. Šest godina kasnije uslijedio je transfer u Real Madrid, s kojim je dva puta bio prvak Španije i četiri puta prvak Evrope. Iz Real Madrida je 2018. godine otišao u Juventus, gdje je, također, osvojio dva naslova prvaka, da bi se ovog ljeta vratio na Old Traford.




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.