LIČNOST DANA

Anel Ahmedhodžić: Prvjenac u pravi čas

Pogodio protiv Ukrajine u maniru rasnih napadača

Ahmedhodžić: Donio veliki bod našoj reprezentaciji. Agencije

Piše: E. Ć.

14.10.2021

Anel Ahmedhodžić je novi ljubimac navijača reprezentacije Bosne i Hercegovine. U svom 13. nastupu za „Zmajeve“ postigao je prvjenac zlata vrijedan.

Naša reprezentacija je osvojila veliki bod u borbi za doigravanje za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Kataru naredne godine, a jedan od najvećih junaka bio je mladi Ahmedhodžić.

Odmjereno, zrelo i hrabro je odigrao kompletan meč, u kojem je često bivao na protivničkoj polovici, iako mu je primarni zadatak da brani vlastiti gol.

U trenucima kada nismo imali rješenja za bunker Ukrajinaca, Ahmedhodžić je dobio odličnu loptu od Miroslava Stevanovića i, u maniru rasnog napadača, postigao gol. Zahvaljujući njegovom pogotku, lakše dišemo, a navijači su ponovo uz reprezentaciju i s nestrpljenjem iščekuju naredne okršaje „Zmajeva“ koji stižu već sljedeći mjesec.

Anel Ahmedhodžić je rođen 26. marta 1999. godine u Malmeu. Igrao je za sve mlade selekcije Švedske, a onda se odlučio da igra za „Zmajeve“. Nastupao je za Notingem, Hobro, nakon čega se vratio u Malme.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.