KOMENTAR DANA

Premalo za „tranjciku“

Četvrti smo u grupi, stid izaziva pogled na tabelu i broj bodova

Nermin Demirović

Petev: Mjesečno zarađuje 30.000 KM

Foto: ARHIV


Aplauzi na kraju utakmice s Finskom, a nije ih nedostajalo ni nakon ogleda protiv Ukrajine. U oba susreta u Zenici izgubila je fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine, a u oba je na klupi sjedio bugarski stručnjak Ivajlo Petev (Ivaylo).

Može se analizirati koji su igrači zakazali, može se i pričati o snazi protivnika, ali Petev je dobio aplauze, upravo onaj čovjek koji je na volšeban način postavljen za selektora. Onomad kada je javnost bila za Sergeja Barbareza, Petev je dobio prednost.

Ako sve te događaje s imenovanjem zaboravimo, ostaje nam teren. A teren ne laže. Rezultat je katastrofalan. Četvrti smo u grupi, pogled na tabelu i broj bodova izazivaju stid.

Posljednje utakmice pokazale su ponešto i što nije vezano za sport ili fudbal. Pitanje je, zašto hiljade, uglavnom kokuza, koji od usta odvajaju da kupe ulaznicu za utakmicu reprezentacije, kliču selektoru koji svakog mjeseca u džep stavi 30 hiljada KM.

I hajde što stavi, jer nije to veliki novac u svijetu fudbala, ali je problem i 10 maraka plaćati nekoga ako nije produktivan. Petev to, definitivno, nije, opet rezultati potvrđuju.

Istina, uspio je sav gnjev navući na igrače poput Pjanića, sebe nekako skloniti u stranu i na tome mu svaka čast, ali to nikome kome je reprezentacija BiH u srcu neće pomoći.

Ivajlo Petev ima jednu pobjedu u kvalifikacijama, a imao je osam prilika u zvaničnim utakmicama. Nije mu se poklopila neka Andora, to je, istina, otežavajuće.

Međutim, kada se sve sabere, donio nam je ništa, a ništa je premalo za 30.000 KM mjesečno ili, kako se to na ulici kaže - „tranjciku“.

Više o temi Ivaylo Petev

REAKCIJA NAŠEG ASA
Oglasio se Pjanić: Ovo je istina
NA VRH

Podijeli članak na