KOMENTAR DANA

Jedinstveno, nego šta

Redom su se oglasili i bh. vlastodršci koji su ovaj narod rastjerali po svijetu

Neraskidive su veze kada se dijele fotelje u našoj zemlji. Ilustracija

Piše: Nermin Demirović

26.11.2021

Jedinstveno, nego šta. Poruke i čestitke stranih lidera i bh. ambasadora iz svijeta društvenog života govore kako Bosna i Hercegovina, na dan kada je proslavila datum potvrde svoje državnosti u Mrkonjić-Gradu, ima prijatelje i ljude koji je neće tek tako ostaviti.

I dok čestitke gore spomenutih pune srca svakom bh. patrioti, ima i onih koji čestitaju, a sve rade kako bi se u ovoj zemlji samo oni osjećali dobro. Njihove čestitke samo nas vraćaju u sumornu stvarnost.

Redom su se oglasili i bh. vlastodršci koji su ovaj narod rastjerali po svijetu, kojima godine varanja rudara nisu problem, kojima penzionerske muke ne predstavljaju ništa nego dosipanje soli u more i kojima rast cijena ne izaziva nelagodu.

Istina je, ovi koji nam vode državu itekako su jedinstveni. Neraskidive su veze kada se dijele fotelje, dok narod drže pod stalnom tenzijom i u totalnoj neimaštini.

I u govoru mržnje su jedinstveni. Svi oni koji ne misle kao oni, uglavnom su izdajnici, i to bez razlike u RS i FBiH. Dodik barem kaže javno, a ovi koji su se proglasili zaštitnicima Bošnjaka angažiraju botove i s njima se goste, baš kako bi ih podržali u stavljanju mete na čelo istaknutim ličnostima i novinarima.


Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.