LIČNOST DANA

Smail Prevljak: Het-trik za četvrtfinale

Gol odluke postigao u prvom produžetku meča

Prevljak: Ušao u igru i postigao tri gola za pobjedu od 3:2. AVAZ

Piše: G. Š.

3.12.2021

Naš reprezentativni napadač Smail Prevljak postigao je tri gola protiv Zulte Varegema i tako trasirao put svom Ojpenu u četvrtfinale Kupa Belgije. Njegov tim je slavio (3:2) poslije produžetaka i izborio plasman među osam najboljih ekipa.

Zulte Varegem je nakon prvog poluvremena imao dva gola prednosti, a onda je uslijedio preokret za koji je najzaslužniji naš napadač. Prevljak je u igru ušao u 65. minuti, da bi šest minuta kasnije smanjio na 1:2, a u 81. minuti je bio strijelac za 2:2. Gol odluke postigao je u četvrtoj minuti prvog produžetka.

Smail Prevljak rođen je 10. maja 1995. godine u Konjicu. Karijeru je počeo u lokalnom Igmanu, odakle je 2013. godine otišao u Lajpcig. Nakon posudbe u Liferingu prešao je u Salzburg, a poslije boravio na novoj posudbi u Materzburgu.

U Ojpen je stigao kao posuđeni igrač na zimu 2020. godine, a potom ga je belgijski tim otkupio od Salzburga narednog ljeta. U ovoj sezoni je u 17 utakmica postigao sedam golova, uz četiri asistencije. Na terenu je proveo 1.361 minutu. S druge strane, za naš državni tim odigrao je 16 utakmica i četiri puta zatresao mrežu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.