KOMENTAR DANA

Para ima hadžija...

Spržili su ni manje ni više nego 2.200 eura, i opet na račun bh. građana

Pa zar jednom nisu mogli staviti ruku u svoj džep?. arhiv

Piše: Nermin Demirović

7.1.2022

Kolokvijalno nazvano turneja, a ustvari je bliže nazivu ekskurzija, Bakira Izetbegovića, Fadila Novalića i njihovog sljedbenika u startu je ostavila dojam samo po fotografijama s botovima.

Bakir je provodao svoju stranačku svitu po Evropi, a, očekivano, konačan rezultat je poput svih dosadašnjih rezultata Bakira i stranačkih mu kolega.

Ostao je dug, vjerovatno nije ni jedini, ali je isplivalo da je Ambasada BiH u Beču zatražila refundaciju od Parlamentarne skupštine BiH za troškove koje je Izetbegović napravio u VIP salonu bečkog aerodroma.

Spržili su Bakir i njegovi ni manje ni više nego 2.200 eura, i opet na račun bh. građana. Onako, što bi narod rekao, „hadžijski“ se počastio Bakirov tim za „evropske utakmice“.

I možda ni to nije najgora stvar u ovome svemu. To što su SDA genijalci popili koje piće više ili se omrsili ponekim ekskluzivnim specijalitetom, Allaha mi, nikoga ni ne čudi, ali dokle se ide u tom SDA šibicarenju svakog puta iznova, nikada neće biti prihvaćeno od zdravog razuma.

Pa zar jednom nisu mogli staviti ruku u svoj džep? Navlače sebi iz kojekakvih izvora godinama, sve su poharali, narod preživljava od mizerije svaki mjesec...

Pa zar jednom Bakir i njegovi nisu mogli izvaditi po 100-200 eura i podmiriti račun za ono što su pojeli i popili? Zar im je još toliko „zabremedet“ nakrkati se na tuđi račun ili je sve samo stvar navike?


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.