LIČNOST DANA

Reis Rifat Fejzić: Čovjek stabilnosti

Jedinstvo je ključni oslonac opstanka i napretka u našim različitostima, kazao je reis Fejzić

Reis Fejzić: Doprinijeti međusobnom razumijevanju. AVAZ

Piše: A. Č.

7.2.2022

Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat Fejzić stupio je na dužnost. U svom govoru uputio je snažne poruke, naglasivši da je upravljanje Islamskom zajednicom u Crnoj Gori velika čast te da će uvijek biti zahvalan onima koji pohvale njegove postupke, a još više onima koji mu ukažu na greške.

Najavio je da će se i dalje truditi da razumije druge i drugačije „kako bi drugi razumjeli nas“. Kako i dolikuje vjerskom poglavaru, poručio je da pomirenje treba obuhvatiti sve elemente društva.

- Jedinstvo je ključni oslonac opstanka i napretka u našim različitostima, a ujedno i valjan zalog za budućnost naše djece - kazao je Reis.

Fejzić je istakao da je obaveza Islamske zajednice u Crnoj Gori da doprinosi međusobnom uvažavanju i razumijevanju multietničkog društva kao što je crnogorsko.

Rifat ef. Fejzić je u novembru prošle godine ponovo izabran za reisa Islamske zajednice u Crnoj Gori na Izbornoj skupštini Posebnog izbornog tijela za izbor reisa održanoj u Podgorici. Funkciju reisa obavlja od 2003. godine, a završio je Islamski fakultet Univerziteta „Dokuz Eylul“ u Izmiru. Govori i turski jezik, oženjen je i otac troje djece.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.