LIČNOST DANA

Lebron Džejms: Igrač odluke

Ostvario petu uzastopnu pobjedu na "All Star" utakmicama

Lebron Džejms: Nastupio na 18 "All Star" utakmica. Agencije

Piše: G. Šumar

22.2.2022

Košarkaši ekipe Lebrona Džejmsa (LeBron James) su u utakmici svih zvijezda "All Star" NBA lige u Klivlandu pobijedili ekipu Kevina Durenta (Durant) 163:160.

Prvo ime utakmice bio je Stefan Kari (Stephen Curry), koji je pogodio 16 trojki, a ukupno je ubacio 50 poena, zbog čega je proglašen najkorisnijim igračem utakmice. No, koš za pobjedu svog tima pogodio je upravo Lebron Džejms, kojem je to peta uzastopna pobjeda na "All Star" utakmicama, a ukupno 18. na kojoj je nastupio.

Inače, Džejms je sinoć postigao 24 poena, a trener njegove ekipe bio je Monti Vilijams (Monty Williams) iz Feniks Sansa.

Lebron Džejms rođen je 30. decembra 1984. godine u Akronu (Ohajo). Slavni košarkaš LA Lejkersa nedavno je oborio Džabarov rekord (Kareem Abdul-Jabbar) i zbirno postigao najviše poena u regularnoj sezoni i plej-ofu NBA lige. To je novi uspjeh 37-godišnjeg Lebrona, koji je četiri puta bio prvak NBA lige i sakupio po četiri priznanja najboljeg igrača regularne sezone i najboljeg igrača plej-ofa. Došao je do 36.526 poena u NBA ligaškoj sezoni, a odranije je rekorder sa 7.631 poenom u plaj-of doigravanjima. Sada Lebron ima 44.157 poena u sezonama i plaj-ofu doigravanjima, čime je nadmašio Džabara, koji je u te dvije faze takmičenja postigao ukupno 44.149 poena.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.