LIČNOST DANA

Tajson Fjuri: Nokaut za oproštaj

U šestoj rundi aperkatom nokautirao Vajta i odbranio titulu prvaka

Fjuri: U 33 profi borbe zabilježio 32 pobjede. Agencije

Piše: G. Š.

25.4.2022

Britanski bokser Tajson Fjuri (Tyson Fury) na dominantan je način odbranio tron teške kategorije u najprestižnijoj WBC verziji. Na punom Vembliju, pred 94.000 gledalaca, Fjuri je u šestoj rundi aperkatom nokautirao sunarodnjaka Dilijana Vajta (Dillian Whyte) i odbranio titulu prvaka.

„Kralj Cigana“ je prije posljednje borbe nagovijestio da bi bokserski meč s Vajtom ujedno mogao značiti i kraj impresivne karijere. No, u samo šest rundi prvak je pokazao da je još neprikosnoven te da će njegovo povlačenje iz ringa predstavljati veliki hendikep za „plemenitu vještinu“.

Tajson Fjuri je rođen 12. avgusta 1988. godine u Mančesteru. Profesionalni debi upisao je u decembru 2008. godine, a do sada je imao 33 profi borbe i zabilježio 32 pobjede, od kojih 23 nakon nokauta protivnika. Ostvario je i jedan remi, onaj protiv Dionteja Vajldera (Deontay Wilder) na startu trilogije njihovog rivalstva...

Nakon posljednje borbe potvrdio je da se radi o vjerovatno posljednjem nastupu, a ukoliko se zaista oprosti, povući će se na vrhuncu, kao WBC-ov prvak svijeta u teškoj kategoriji.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.