KOMENTAR DANA

Neka Lana malo uspori

Niko ne sumnja u nju i njen entuzijazam, ali sada je vrlo važno biti pažljiv u selekciji takmičenja

Pudar: Osvojila dva zlata na Mediteranskim igrama. Facebook

Piše: Nermin Demirović

7.7.2022

Lana Pudar je, bez ikakve dileme, sportski biser kakav Bosna i Hercegovina dugo nije iznjedrila. Ta djevojčica je uspjela doći do šeste pozicije na planeti u seniorskoj konkurenciji, a ovih dana je uzela i dva zlata na Mediteranskim igrama.

Sada pliva Evropsko prvenstvo u juniorskoj konkurenciji i sigurno je da će i s tog takmičenja stići novi dobri rezultati.

Brza je Lana u bazenima i preponosni smo zbog svega što radi, ali najdobronamjernije je pitanje - treba li malo usporiti.

U bazenu, sigurno, ne, ali – uz sve poštovanje prema stručnim ljudima koji brinu o njenoj karijeri, samo upozorenje jednog laika da je ipak ne treba „slomiti“.

Možda se pomno i bira gdje će i kako će, ali nekako izgleda kao da u posljednje vrijeme ima prenapregnut raspored, da pliva svako malo i da je poprilično opterećena.

Niko ne sumnja u nju, njen entuzijazam i želju, ali nema dileme da joj je, kao i svim sportistima, a njoj posebno kao tako mladoj plivačici, potrebno vrijeme za regeneraciju.

Sigurno je da i vrijeme nosi svoje. Lana će, vjerovatno, manje plivati na takmičenjima za mlađe uzraste i, naravno, neće stalno biti Mediteranskih igara, ali kao obaveza nam je svima da je čuvamo.

Mi iz ovog ugla na to samo možemo upozoriti, a ostalo je na njenom timu. Ne želimo sumnjati da se na njenom razvoju radi maksimalno sistematično.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.